صدور قرار تعلیق مجازات | قرار تعلیق تعقیب یا تعلیق اجرای حکم و شرایط تحقق آن
با توجه با اینکه ممکن است اجرای مجازاتی تعلیق شود، لذا شایسته است با موارد آن آشنا شوید.
اولا ماده 46 قانون آیین دادرسی مدنی بیان نموده :
در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم، اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید.
دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یک سوم مجازات می تواند از دادگاه صادر کننده حکم قطعی، تقاضای تعلیق نماید .
همچنین محکوم می تواند پس از تحمل یک سوم مجازات، در صورت دارا بودن شرایط قانونی، از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید .
ثانیا صرف نظر از مورد تعلیق صدور حکم که در صدر ماده اشاره شده است
تعلیق اجرای مجازات در چند مورد قابل تصور است
با تامل به این ماده
الف : جرم باید تعزیری باشد نه جرمی که مجازات آن حد یا پرداخت دیه باشد .
ب : با منطبق بودن اعمال مجرمانه با این مقررات، دادگاه راسا می تواند مجازات مجرم را از یک تا پنج سال معلق کند
ج : یا اینکه فرد در زندان در حال تحمل حبس است و و از کل مدت حبس یک سوم را گذرانده باشد در این صورت دادستان یا قاضی اجرای حکم می توانند از دادگاه صادر کننده حمک قطعی تقاضای تعلیق مجازات مجرم بنماید
د : یا شخصا محکومی که در حال تحمل کیفر است و یک سوم مجازات خود را گذرانده باشد می تواند از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری، تقاضای تعلیق مجازات نماید .
ضمانت اجرای عدم رعایت مقررات قانونی در مدت تعلیق مجازات:
بر اساس ماده 54 قانون آیین دادرسی کیفری که به شرح ذیل مشعر است قرار تعلیق اجرای حکم منتفی می شود:
هرگاه محکوم از تاریخ صدور قرار تا پایان مدت تعلیق، مرتکب یکی از جرائم عمدی موجب حد، قصاص، دیه یا تعزیر تا درجه هفت شود، پس از قطعیت حکم اخیر، دادگاه قرار تعلیق را لغو و دستور اجرای حکم معلق را نیز صادر و مراتب را به دادگاه صادرکننده قرار تعلیق اعلام می کند.
دادگاه به هنگام صدور قرار تعلیق به طور صریح به محکوم اعلام می کند که اگر در مدت تعلیق مرتکب یکی از جرائم فوق شود، علاوه بر مجازات جرم اخیر، مجازات معلق نیز درباره وی اجراء می شود.
از بخش ارتباط با وکلا میتوانید با وکلای حرفه ای ما در ارتباط باشید و جهت اخذ مشاوره یا اعطای وکالت از خدمات وکلای کیفری ما در این موسسه بهره مند شوید.